Šumski med 450g

50.00 Kn

Šumski med je mnogo tamniji, gorkastijeg okusa, intenzivnijeg mirisa.

Šumski med dolazi nam iz Doline Neretve.

Opuzen

OPG Goran Odak

 

Usporedi
SKU: wpo_45-1 Kategorija:

Opis

Med je prirodna hrana. Posebnog je okusa i mirisa, složenog energetskog sastava, a ljekovitost mu se ne može poreći.

Bilo da ga volite ili ne, vjerojatno ste čuli o tome kako med može biti koristan i izvan kuhinje. Pozitivno djeluje na zdravlje, njeguje kožu, a i tko još nije čuo da se uz med može i mršavjeti?

Šumski med je prirodni probiotik
Oligosaharidi prisutni u mednoj rosi ponašaju se kao probiotici koji potiču rast korisnih bakterija prisutnih u crijevima. Veoma je učinkovit ako se konzumira nakon uzimanja antibiotika za liječenje bakterijskih infekcija.

Poboljšanjem crijevne flore povećava i apetit.

Šumski med preporučuje se kod bolesti dišnih puteva
Šumski med svoja impresivna antibakterijska svojstva duguje visokoj razini pH, niskom sadržaju vlage i vodikovom peroksidu – snažnom sredstvu za dezinfekciju koje se prirodno pojavljuje kao rezultat reakcije između glukoze, šećera i enzima koje luče pčele.

Iz tog se razloga, šumski med preporučuje za grlobolju, za ublažavanje kašlja te za brži oporavak nakon teških bolesti i bolesti dišnih puteva. Posebice kod upale pluća.

Šumski med preporučuje se dijabetičarima
Med sam po sebi ima niski glikemijski indeks i poznat je kao zdravija zamjena za šećer. Budući da se šumski med ne dobiva iz slatkog cvjetnog nektara, on sadrži još manje šećera, pa se zato preporučuje dijabetičarima.

Šumski med jača krvožilni sustav i smanjuje rizik od razvoja tumora
Šumski med bogat je flavonoidima – fitokemikalijama sveprisutnim u prirodi, od kojih se mnoge pojavljuju u povrću, voću te pićima kao što su čaj, vino, kava i sokovi na bazi voća.

Flavonoidi djeluju kao jaki antioksidansi, a naše ih tijelo koristi u smanjivanju upalne reakcije, snižavanju visokog tlaka, ubrzavanju i jačanju krvotoka i suzbijanju slobodnih radikala koji mogu prouzročiti bolesti i uzrokovati starenje organizma.

Pobudili su znatan interes zbog istraživanja koja su pokazala da je konzumacija namirnica bogatih ovim fitonutrijentima povezana sa znatno nižim rizikom razvoja tumora usta, ždrijela, debelog crijeva, dojke, bubrega i jajnika.

Šumski med preporučuje se sportašima
Šumski med bogat je mineralnim solima koje sudjeluju u nizu tjelesnih funkcija. One održavaju rad živčanog sustava, reguliraju probavu i razinu tjelesne tekućine.

Budući da mineralne soli uravnotežuju hidrataciju organizma, šumski med se posebice preporučuje sportašima koji znojenjem gube veliku količinu vode i soli iz organizma. Nakon treninga dovoljno je u čaši vode rastopiti dvije čajne žlice meda.

Šumski med preporučuje se i trudnicama, no oni osjetljivijeg želuca bi trebali pripaziti s njegovom konzumacijom jer zbog svoje aromatičnosti može potaknuti proizvodnju želučane kiseline.

Customers review
0
0 ratings
1 Star
0%
2 Star
0%
3 Star
0%
4 Star
0%
5 Star
0%
Rate it!

Only logged in customers who have purchased this product may leave a review.

Write A Review
Ocjena

There are no reviews yet.

Be the first to review “Šumski med 450g”

Možda želite i…