Naranča/kg

15.00 Kn

Narodna mudrost veli da je sok ovoga voća ujutro zlato, u podne srebro, a navečer bronca. Smatra se da naranče potječu iz Azije, odakle su se dalje širile, a u 15. Stoljeću i Europa ih je prigrlila. Nekada su bile jako skupe te su se jele samo kao božićna poslastica. Danas su na našu sreću svima dostupne. Naranče su jedno od najljekovitijih vrsta voća na svijetu, a najpoznatije su njena žuta i crvena sorta. Narančina je ljekovitost toliko opsežna, da bi se o njoj dala napisati podeblja knjiga. Sada je prikladno vrijeme da ih uvrstite u jelovnik, ako već niste, jer su kao stvorene za zimsku detoksikaciju i borbu protiv prehlade.

 

 

Nema na zalihi

Usporedi
Kategorija:

Opis

Naranče su bogate vitaminom C, B1, B9 (folnom kiselinom) i A, kalijem, kalcijem i vlaknima. Osim vitamina Vitamina C koji dokazano sprečava mnoge zdravstvene tegobe – od gripe i alergije do ozbiljnih kardiovaskularnih bolesti, naranča sadrži nekoliko inhibitora raka – karotenoida, terpena i flavonoida. Što više, sadrži čak 58 poznatih antikancerogenih tvari, više nego ijedna druga hrana. Naranče posjeduju velike količine poznatog antioksidansa glutationa, međutim on se gubi cijeđenjem pa ih zato jedite cijele. Također su najbogatiji poznati izvor glukarata, još jednog poznatog sredstva za prevenciju raka.

U soku naranče su koncentrirana njegova antimikrobna i osnažujuća svojstva. Treba ga piti u velikim količinama kod gripe, groznice, oslabjelog organizma, angine, probavnih smetnji, bolesti bubrega ili mokraćnog mjehura.

Kuhana oljuštena naranča, nanesena u debelom sloju na gnojne čireve, daje izvanredne rezultate. Narančini listovi, osobito oni od gorke naranče (bergamot), djeluju protiv tjeskobe, napetosti, uzrujanosti, nesanice i srodnih tegoba središnjeg živčanog sustava. Pomažu kod astme i alergija, snižavaju povišenu temperaturu i potiču znojenje. Narančina kora služi kao stimulans živčanog sustava, kao sredstvo za poticanje probave, za snižavanje visoke temperature i protiv crijevnih nametnika.

Naranča je nezaobilazna u aromaterapiji, kozmetičkoj primjeni, i naravno u kulinarstvu.

Naranče prijaju uz praktički sve vrste jela, a od njih možete pripremati džemove i sirup, koricu možete kandirati ili koristiti ribanu.
Koristite samo naranče koje ste sami uzgojili, ili za koje ste sigurni da nisu špricane.

Naranča iz doline Neretve  do Vas dolazi svježa, izravno s grane, bez dodatnog skladištenja i bez nepotrebnog tretiranja pesticidima nakon branja radi duljeg vijeka trajanja. Kora naših agruma je za jelo te ih možete koristiti kako u pripremi kolača i slastica tako i u pripravi sredstava za grlobolju, protiv prehlade i sl.

Porijeklo: OPG Grossi

Dodatne informacije

Težina 1 kg
Pakiranje

1 kg, 2 kg, 5 kg, 10 kg

Customers review
0
0 ratings
1 Star
0%
2 Star
0%
3 Star
0%
4 Star
0%
5 Star
0%
Rate it!

Only logged in customers who have purchased this product may leave a review.

Write A Review
Ocjena

There are no reviews yet.

Be the first to review “Naranča/kg”

Možda želite i…