Mandarina/kg

7.99 Kn

Ime je mandarina dobila po svijetlo narančastoj odjeći mandarina, drevnih kineskih javnih službenika, a i zato što je bila dostupna isključivo povlaštenim klasama. Mandarina je biljka iz porodice Rutaceae, a pripada rodu Citrus. Uzgaja se već preko 3000 godina u Ugandi, Japanu i Djiboutiju. U hrvatskim krajevima mandarina najbolje uspijeva u dolini Neretve gdje su odlični uvjeti za plantažno uzgajanje vrlo kvalitetne sorte unshiu koje se uzgajaju od 1934. godine.

Mandarine iz naše ponude uzgojene su na obiteljsko-poljoprivrednom gospodarstvu Grossi iz Opuzena. Prvi nasadi mandarina datiraju od 1974. godine, a današnja proizvodnja uključuje 2.000 stabala mandarina! Nastavak je duge obiteljske tradicije bavljenja poljoprivredom.

 

Nema na zalihi

Usporedi
Kategorije: ,

Opis

Mandarina je idealna namirnica za jačanje imuniteta i vitku liniju; obiluje vitaminima C i A, folnom kiselinom i kalijem, a tu su i vitamini B skupine te minerale kalcij, magnezij, cink, bakar, mangan i željezo. Energetska vrijednost 100 g svježe mandarine iznosi 53 kcal / 223 kJ. Od toga sadrži 13,3% ugljikohidrata, 0,8% proteina i 0,3% masti.

Mandarina se najčešće konzumira svježa neposredno nakon što je oguljena. Mandarina je namirnica koju možete koristiti i u raznim jelima, pogotovo svježim voćnim salatama. Sok mandarine možete koristiti i u pripremi jela od tjestenine kao i u pripremi kolača. Isto tako, sok mandarine možete koristiti u pripremi jela s piletinom ili ribom. 

Dodatne informacije

Težina 1 kg
Pakiranje

1 kg, 5 kg, 10 kg, 20 kg

Customers review
0
0 ratings
1 Star
0%
2 Star
0%
3 Star
0%
4 Star
0%
5 Star
0%
Rate it!

Only logged in customers who have purchased this product may leave a review.

Write A Review
Ocjena

There are no reviews yet.

Be the first to review “Mandarina/kg”

Možda želite i…