Kumkvat/kg

50.00 Kn

Svi smo čuli za limun ili naranču, no tu je još mnogo citrusnog voća koje ne poznajemo dovoljno, ili nikako. Ali za kumkvat ?! Ako ga uspijete pravilno izgovoriti od prve, vrijeme je da pročitate sve na temu Kumkvata!

Kumkvat (lat. Fortunella japonica) agrum je iz porodice rutvica, a spominje se u kineskim zapisima iz 12. stoljeća pa se stoga vjeruje da i potječe odande, gdje je poznat po imenima chin-chit (zlatna naranča), chin-kan (zlatna mandarina) i chin-tou (zlatni grah). Biljka dobila po botaničaru Robertu Fortuneu, zaslužnom za dolazak ovog citrusa na teritorij današnje Velike Britanije u 19. stoljeću, a njegov se uzgoj proširio u Americi i Europi, a danas se ponajviše uzgaja u Brazilu, Španjolskoj, Argentini, Kaliforniji i Južnoj Africi. U Hrvatskoj se uzgaja uglavnom u Dalmaciji.

 

 

Usporedi
SKU: 0-1-1 Kategorija:

Opis

Baš kao što je i za očekivati, kumkvat je kao i većina drugih citrusa, bogat vitaminima A, C i E. Također, plod ove biljke obiluje fitonutrijentima koji štite organizam od negativnog utjecaja slobodnih radikala. Zbog velike koncentracije vitamina C, kumkvat će ojačati naš imunitet, te je dobar izbor u slučaju prehlade, gripa, kao i drugih uobičajenih infekcija. Unutrašnjost kumkvata sadrži i karoten, tanin, zeksantin i pektin, zbog čega njegovim konzumiranjem umanjujemo mogućnost kancerogenih oboljenja.

Porijeklo: OPG Grossi

 

 

Dodatne informacije

Težina 1 kg
Pakiranje

250 g, 500 g, 1 kg

Customers review
0
0 ratings
1 Star
0%
2 Star
0%
3 Star
0%
4 Star
0%
5 Star
0%
Rate it!

Only logged in customers who have purchased this product may leave a review.

Write A Review
Ocjena

There are no reviews yet.

Be the first to review “Kumkvat/kg”

Možda želite i…