Kivi/kg

14.99 Kn

Kivi (lat. Actinidia deliciosa) nam dolazi iz daleke Kine, iako danas u njegovoj proizvodnji prednjače naši susjedi Talijani. .

Ovalna je to, neugledna voćka tanke smeđe kore je prepuna vitamina, minerala, vlakana i antioksidansa, zbog čega jedna od onih namirnica koje se u zadnje vrijeme kite nazivom supervoće !!!

I nemojte ga slučajno zamijeniti sa malom, smeđom istoimenom pticom sa Novog Zelanda. Iako slično izgledaju, ovaj kiwi nema kljun, nema tange nogice i ne mrda kad ga upiknete prstom. Dakle, iako postoji mnogo vrsta kiwija, tek sada možete biti sigurni da se radi o tzv. fuzzy kiwiju koji je najprodavaniji na našim područjima.

 

 

Nema na zalihi

Usporedi
Kategorije: ,

Opis

U centru kivija nalaze se crne, sitne sjemenke i nije ih potrebno čistiti. Okus mu je kiselkast i sočan, a slatkoća će ovisiti o vremenu kada je ubran i o tome je li zreo ili još nezreo. Pulpa ili mesnati unutrašnji dio ploda predstavlja kao što je već velikoj većini ljudi poznato, jedinstveni izvor visoko vrijednog vitamina C. Kivi predstavlja osim toga dobar ‘rudnik’ kalija, minerala koji zajedno s natrijem sudjeluje u održavanju i regulaciji ravnoteže tekućina u našem organizmu.

Ove zanimljive voćke sadrže i male količine prehrambenih vlakana, topivih u vodi i onih koje u doticaju s vodom bubre. Stoga kivi pomaže u održavanju pravilne pokretljivosti ili peristaltike crijeva, a biljna vlakna sadržana u kiviju bivaju u procesu vrenja na neki način ‘obrađena’ od strane mikroorganizama koji predstavljaju bakterijsku floru prisutnu u debelom crijevu (kolonu). Na taj način pokreće se i održava proizvodnja korisnih i zaštitnih tvari koje djeluju na samo zdravlje i očuvanje sluznice debelog crijeva. Sadržaj šećera u plodu kivija je oko 10%, a jedna voćka srednje veličine daje svojim izgaranjem samo 40 kcal.

Porijeklo proizvoda: OPG Grossi

Dodatne informacije

Pakiranje

1 kg, 2 kg, 5 kg, 10 kg

Customers review
0
0 ratings
1 Star
0%
2 Star
0%
3 Star
0%
4 Star
0%
5 Star
0%
Rate it!

Only logged in customers who have purchased this product may leave a review.

Write A Review
Ocjena

There are no reviews yet.

Be the first to review “Kivi/kg”

Možda želite i…