Jabuka Pink Lady

14.99 Kn

Ako imamo na umu, koliko je vremena potrebno prirodi da evolucijom razvije nešto, može se reći da nismo puno propustili jer je jabuku Cripps Pink poznatija i kao Pink Lady stvorio John Cripps 1973. godine na tadašnjoj Zapadno-australskoj katedri za poljoprivredu i to ukrštanjem sorti Golden Delicious i Lady Williams. Na taj način nastala je osvježavajuća sorta, suptilnog mirisa i unikatne arome koja podseća na kombinaciju jagode, vanile i ruže. Opčinjen slatkim šarmom ove rumene jabuke, John je odlučio da je nazove prema koktelu iz svog omiljenog romana „Okrutno more“ (engl. The Cruel Sea) i tako je nastala ova zavodnica među jabukama.

 

Nema na zalihi

Usporedi
Kategorija:

Opis

Pink Lady, jedna je od najmlađih sorata u uzgoju i može se reći da je visokoproduktivna plantažna sorta. Ima povećane zahtjeve za temperaturom, tako da je uzgoj djelomično ograničen. Dosta kasno dozrijeva, od kraja listopada do sredine studenoga. U područjima koja odgovaraju za njeno dozrijevanje, njome se produžuje vrijeme dozrijevanje jabuka. Potrebni su joj oprašivači, a dobrim su se pokazali sorte Fuji i Gala. Plod je srednje velik do velik, duguljastog, koničnog oblika s velikim površinama zelenkastožute boje te dopunskim crvenkastorozim obojenjem, što čini karakteristiku ove sorte. Meso ploda je čvrsto, gusto, kremaste boje, a okus slatko kiselkast te podsjeća na Granny Smith iako je uvijek bolje ocijenjena od nje. Po svojim organoleptičnim kvalitetama probija se zamjetnom brzinom na svjetsko tržište, vjerojatno i brže nego bilo koja druga sorta. Pokazuje dugačak vijek čuvanja i ne pokazuje znakove bilo kakvih fizioloških oštećenja kod normalnog čuvanja.

Interesantno je da “zvanje“ Pink Lady dobijaju samo one jabuke sorte Cripps Pink koje zadovoljavaju stroge standarde kvaliteta.

 

Dodatne informacije

Pakiranje

1 kg, 2 kg, 5 kg, 10 kg

Customers review
0
0 ratings
1 Star
0%
2 Star
0%
3 Star
0%
4 Star
0%
5 Star
0%
Rate it!

Only logged in customers who have purchased this product may leave a review.

Write A Review
Ocjena

There are no reviews yet.

Be the first to review “Jabuka Pink Lady”