Kraljice agruma zavladale dolinom Neretve; stižu ukusne injekcije vitamina

Nakon što su vrijedno posložile svoje zelene glavice u krošnjama nepreglednih neretvanskih nasada, mandarine strpljivo očekuju vrhunac svog postojanja. Jesen polako dolazi, a njome i prvi plodovi ovog ukusnog voća. Ove sezone, prema predviđanjima ubrat će se 50.000 tona mandarina, a mi ćemo se potruditi da dio ovih visokokvalitetnih domaćih proizvoda direktno dospije i do Vašeg stola. Baš zato što želimo da budete zadovoljni i opskrbljeni vitaminima u zimskom periodu, ponudit ćemo probrane, najbolje agrume iznimne kvalitete. Cijena po kilogramu ovih svježih vitaminskih bombi, kretat će se od 6 do 10 kuna.

 

U domovima za manje od mjesec dana.

 

Ako nestrpljivo iščekujete ove tople i sunčane nagovještaje hladnih dana, razveselit će vas vijest da bi vaše domove mogli stići za manje od mjesec dana. Naime, tada će vrijedne ruke neretljanskih poljoprivrednika započeti berbu i pokrenuti zlatnu groznicu koja će se preliti u svaki kutak zemlje.

Okusi Hrvatske spremno iščekuju distribuciju plodova ovog nadaleko poznatog domaćina neretvanske doline kako bi punih ruku mogli pokucati i na Vaša vrata.

Veselimo se susretu a do tada prisjetimo se blagodati ovog voća koje ne donosi samo ugodu već brojne druge prednosti za organizam.

Za početak, jeste li znali da mandarina sadrži dvostruko veću količinu vitamina C od naranče? Mnoge će razveseliti i činjenica da je ovo voće podrijetlom iz jugoistočne Azije izvrstan saveznik u borbi protiv kilograma i celulita. Neke studije pokazuju da mandarine čak smanjuju rizik od raka jetre, a to nije sve…

 

Mandarine sadrže više Vitamina C od naranči.

 

Mandarine su pune vitamina C i beta karotena. U 100 grama mandarina ima 30 miligrama vitamina C, dvostruko viče od naranče, a razgradnjom beta karotena dobivamo vitamin A koji je važan za dobar vid i lijepu kožu.

Sadrže i folnu kiselinu, kalij, željezo, magnezij, važne vitamine B1, B2 i B3 te vlakna koja su neophodna za uravnoteženu probavu. Od mandarina se nećete udebljati jer 100 grama ovog voća sadrži do 50 kalorija. Zbog svog diuretičkog svojstva pomažu i u borbi protiv celulita.

Sadrže flavonoide koji smanjuju rast tumora prostate, pluća i raka debelog crijeva. Mandarine mogu smanjiti i rizik od raka jetre. Antioksidansi u mandarini mogu sniziti i razinu lošeg kolesterola.

 

Za mladolik izgled i dobru probavu.

 

Vitamin C iz mandarina pomaže u zadržavanju glatke i mladenačke kože, budući da potiče proizvodnju kolagena. Osim toga, ovaj je vitamin nevjerojatan antioksidativni nutrijent koji pomaže smanjiti proces starenja općenito.

Plod mandarine se često koristi u medicinskim tretmanima kao što su borba protiv kožnih bolesti i artritisa.

Dijetalna vlakna u ovom voću i poboljšavaju probavu. Isto tako, veliki broj kroničnih bolesti, poput srčanih bolesti, može se spriječiti uz pomoć pravilne konzumacije mandarina i drugih narančastih plodova.

Naposljetku, izniman, pomalo slatko-kiseli, okus sočnost i svježina dovoljan su razlog da uživamo u ovim domaćim proizvodima. Kako biste osigurali vlastiti porciju mandarina, slobodno nas kontaktirajte a zatim se sasvim prepustite opojnim okusima ove kraljice agruma.

Vidimo se 😀